Uncategorized

De cheetah vaas, hoe wordt deze gemaakt?

De Cheetah vaas is momenteel één van de populairdere vazen in Nederland. De mooie stippen, de leuke lijnen en de kleuren maken de cheetah vaas een waar kunstwerk voor in het interieur. Maar hoe worden deze vazen nou geproduceerd? We vertellen je graag wat meer over de productie van de cheetah vaas!

Als we naar het begin gaan van het productie proces, komen we uit in Oost-Europa, namelijk Polen. Polen is één van de grotere producenten van glas in Europa, en door de vele jaren ervaring een geschikte producent voor de Cheetah vazen.

CHEETAH VAAS
Cheetah vaas Artic ‘large’ – Vase The World

De cheetah vazen zijn natuurlijk van glas, een materiaal wat wordt gemaakt door zand, soda en kalk met elkaar te vermengen. Vervolgens wordt het mengsel in een erg hete oven (2300 graden Celsius) vermengd met elkaar. En wanneer dit afkoelt, ontstaat het materiaal waar onze cheetah vazen van gemaakt zijn, glas.

Maar dan zijn we er nog niet. Al onze cheetah vazen worden met de mond geblazen. Het gloeiende mengsel wordt met een holle blaaspijp uit de oven geblazen in de vorm van een vaas. Een lastig proces wat veel ervaring vereist. Het glas moet namelijk wel dik genoeg blijven om de cheetah vaas sterk te houden.

Ondertussen worden er tijdens het blazen, glassplinters toegevoegd. Deze glassplinters zorgen voor de mooie stippen op de vazen. Een groot deel van het glas is gerecycled, dus de vazen helpen ook nog eens mee aan een net wat beter milieu! Ben je nou benieuwd geworden naar welke vazen we precies hebben? Bekijk dan eens onze gehele collectie!